Antwerpen Activiteiten Metropolis antwerpen

Metropolis Antwerpen: Topbioscoop voor alle films

 

Metropolis Antwerpen

Metropolis en de naam van een bioscoopcomplex in Antwerpen. Het ligt in de wijk Luchtbal en bevindt zich dus in het noorden van de stad. Het bioscoopcomplex is in 1993 geopend en het is een onderdeel van de overkoepelende Kinepolis groep. Kinepolis is een bedrijf dat bioscoopcomplexen exploiteert.

De zalen van Metropolis

Metropolis is een enorme bioscoop en telt maar liefst 24 zalen waar films kunnen worden vertoond. De grootte van de zalen varieert nogal, zo kan de grootste zaal maar liefst 746 mensen een zitplaatsbieden en doet de kleine zaal het met 198 personen. In totaal zijn er zo'n 8100 zitplaatsen in het hele complex verspreid over de 24 zalen.

Alle zalen hebben het zogeheten THX-certificaat. Dit certificaat staat garant voor kwalitatief geluid en beeld. Alle zalen zijn dus voorzien van goed geluid en beeld. Naast filmzalen beschikt het Metropolis ook nog over een business and communication center. Hier kunnen verschillende zakelijke aangelegenheden worden gehouden.

De tarieven van Metropolis

De tarieven van Metropolis kunnen nogal verschillen. Het normale tarief voor een film is 9 euro en 11 euro voor een film in 3d. Met korting is dit respectievelijk 8 euro en 10 euro. Met een Kinepolis Student Card krijgt u nog meer korting en kost een kaartje nog maar 6.90 euro en 8.90 euro voor een 3D film.

Het kortingstarief is geldig voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. Ook senioren die ouder zijn dan 60 jaar kunnen profiteren van het kortingstarief. Personen met een handicap alsmede leraren krijgen ook korting.

 

 

Copyright 2009-2016 www.hotelsantwerpen.info